Bananenbrood

Training | Voeding | Leefstijl

Bananenbrood

basis bananenbrood fit met ingrid

Ik maak vaak bananenbrood. Voor mijn ontbijt, lunch of lekker als tussendoor. Ook onze kinderen vinden de bananenbrood heerlijk en krijgen regelmatig een stukje mee naar school. Ik probeer altijd veel te variëren. Ik gebruik vaak verschillende meelsoorten amandelmeel, havermeel, speltmeel, volkorenmeel of bijvoorbeeld kokosmeel. Maar ook havermout, lijnzaad, chiazaad, speltvlokken. Voor de toevoegingen gebruik ik fruit, gedroogd fruit, kaneel, speculaas, koekkruiden, noten, zaden en pitten, dadels, honing, rozijnen, soms ook yoghurt.

Omdat veel mensen amandelmeel zo duur vinden gebruik ik in mijn basis bananenbrood vaak volkoren speltmeel in combinatie met havermeel. Dat laatste is goed zelf te maken door havermout in de keukenmachine tot meel te verwerken.

Ik deel mijn basisrecept nu met jullie, variëren kan je zelf.

Wat heb je nodig?

  • 225 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram havermout (of havermeel)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 el lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder of baking soda
  • cakeblik, bakpapier

Hoe maak je deze bananenbrood?

Verwarm je over voor op 180 graden.

Prak de bananen met een vork, kluts de eieren en meng deze twee natte ingrediënten met elkaar. Je kan ook de banaan en ei even kort in de blender doen.

Meng in een andere kom alle droge ingrediënten met elkaar en voeg daar het natte mengsel aan toe. Roer goed door tot er een mooi glad beslag ontstaat.

Vouw het bakpapier in het cakeblik en doe dat je bananenbrood mengsel in je cakevorm.

Zet dan nu je bananenbrood voor ongeveer 35 minuten in het midden van je voorverwarmde oven. Controleer na een minuut of 30 of je brood aan de binnenkant als droger wordt, door er met een lange prikken in de prikken. Komt deze er droog uit dan is je brood klaar.

Laat hem na het bakken even afkoelen en dan kan je hem in plakjes snijden. Ik haal meestal 13-15 plakjes uit één brood. Je kan de plakjes luchtdicht 2 dagen in de koelkast bewaren en je kan ze per stuk of meerdere invriezen.

De bereidingstijd en hoeveelheid vocht (natte ingredienten) kan afwijken als je andere meel producten gaat gebruiken of toevoegingen gebruikt. Controleer dus goed of je brood niet verbrand of niet gaar is.

Eerder deelde ik ook deze variant met speculaas of deze met kwark.

Wil je meer lezen? Like, share of follow:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *