Tortillasoep
O hemeltje…. deze was zo lekker dat we deze soep al een aantal keer hebben gegeten nadat ik het recept uit een boek heb gehaald. Tijdens onze maand vegan had ik kookboeken uit de bibliotheek gehaald en daar kwam deze heerlijke tortillasoep naar voren.
Met wat kleine aanpassingen heb ik mijne eigen draai aangegeven. Het is niet de makkelijkste en snelste soep in mijn recepten reeks maar wel één van de lekkerste. Probeer zelf maar, ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.
Wat heb je nodig?
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 jalapeño peper, fijn gehakt (zonder zaadje voor een mildere soep)
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 el komijnzaad
- 1 kaneelstokje
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 400 ml tomatenblokjes uit blik
- 2 liter veganistische bouillon
- 1 blik mais (400 gram)
- 1 blik zwarte bonen (400 gram)
- 1 tl oregano
- 2 verse laurierblaadjes
- sap van limoen
- 1/2 bosjes koriander
- zout en peper
- olijfolie
- tortillachips of 4 maistortilla’s in reepjes
- Avocado in blokjes
- Radijs in schijfjes
Hoe maak je deze tortillasoep?
Verhit de olijfolie in de grote pan op halfhoog vuur. Voeg de paprika, peper en wat zout toe en bak de paprika tot deze iets zachter is.
Voeg daarna de knoflook, komijnzaad, kaneelstokje, en de gerookte paprikapoeder toe en roerbak dit ongeveer 30 seconden mee.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon, maiskorrels, bonen, oregano, laurierblaadjes toe en roer dit goed door elkaar. Laat de soep dan rustig 30 minuten pruttelen op laag vuur.
Via de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de soep. Roer de limoensap en de koriander erdoor en voeg zout en peper toe naar smaak.
Heb je gekozen voor maistortilla’s dan bak je deze in een koekenpan met een beetje plantaardige olie tot ze krokant zijn. Wel eerst even in reepjes snijden. Laat ze daarna we uitlekken op keukenpapier. Gebruik je naturel tortillachips, dan hoef je niks te doen.
Tijd om de soep te eten.
Verdeel de tortillareepjes of chips over de soepkommen en giet daaroverheen de soep. Garneer je soep met blokjes avocado, schijfjes radijs, gehakte koriander.