Bananenbrood met kwark

Training | Voeding | Leefstijl

Bananenbrood met kwark

ingredienten bananenbrood

Afgelopen week heb ik mijn eerste bananenbrood in Goutum gebakken, dat was alweer een tijdje geleden zeg. En deze was weer erg goed gelukt ondanks dan ik even moet wennen aan een andere oven.

 

ingredienten bananenbrood

Bananenbrood met kwark

Voor 12-15 plakken

Wat heb je nodig?

cakeblik, bakpapier, blender of keukenmachine

2 rijpe bananen

3 eieren
250 gr. magere kwark
175 gram speltmeel
100 gram havermout
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
handjevol ongebrande en ongezouten noten

Snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een stuk bakpapier in de cakeblik. Mix de banaan, eieren, kwark met de keukenmachine tot een egaal mengsel. Meng in een andere kom de speltmeel, havermout, kaneel, bakpoeder en zout en hussel goed door elkaar. Voeg het natte mengsel aan het droge mengsel en spatel of roer goed door. Het moet een luchtig beslag worden. Mocht je beslag te dun zijn kan je wel extra speltmeel toevoegen. Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi met de nootjes. Bak het brood af voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, controleer of hij gaar is met een satéprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat het brood even afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.

Dit brood kan je eten als ontbijt, lunch of gewoon al tussendoortje.

Met de overgebleven kwark maakte ik een heerlijke smoothie met blauwe bessen en banaan. Ik had dus een heerlijke lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *