Duo bananenbrood

Duo bananenbrood

Fit met ingrid recepten

Vorige week had ik een aantal bananen liggen die te rijp waren geworden. Dan zijn bananen ideaal om pannenkoeken mee te bakken of zoals ik heb gedaan een duo bananenbrood. Helaas had ik geen amandel- of speltmeel meer in huis waar ik normaal mee bak dus de basis van dit brood was boekweitmeel. Het werd een heerlijke en simpel recept met een bananenbrood in de smaken vanille en chocolade. Niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens vrolijk uit. Een lust voor je ogen en je maag.

Fit met ingrid recepten | bananenbrood

Wat heb je nodig?

  • – 3 rijpe bananen
  • – 3 eieren
  • – 175 gram boekweitmeel
  • – 75 gram fijne gavermout
  • – 2 tl kaneel
  • – 2 tl bakpoeder
  • – snuf zout
  • – 2 el vanillearoma
  • – 2 of 3 el cacaopoeder
  • – eventueel wat amandel- of sojamelk voor als de beslag te dik is

Het is handig om 2 kommen klaar te zetten zodat je net als ik het beslag kan opsplitsen.

Hoe maak deze duo bananenbrood?

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe alle natte ingrediënten in de blender en maak er een glad beslag van. Doe dit beslag in een mengkom en voeg daarbij langzaam alle droge ingrediënten behalve de cacaopoeder. Meng dit goed door elkaar. Verdeel dan het beslag in 2 kommen en voeg aan 1 kom de cacaopoeder toe en daarna goed husselen. Zorg dat het beslag makkelijk uit de kom kan lopen, je kan je beslag eventueel dunner maken met wat melk.

Doe dan nu tegelijk beide beslagen in de cakevorm. Zet het daarna voor ongeveer 35 minuten in de oven. Met een lange prikker kan je testen of het brood van binnen gaar is.

Klaar? Even laten afkoelen en daarna kan je hem in ongveer 12-14 plakjes snijden. Natuurlijk direct te eten, maar je kan de plakjes ook invriezen.

Deze duo bananenbrood kan je eten als ontbijt, tussen en lunch.

Have some bakefun.

Kijk ook eens naar dit bananenbrood recept

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.