Italiaanse Tomatensoep

Italiaanse Tomatensoep

Italiaanse tomatensoep Fit met Ingrid

Afgelopen week kreeg ik een grote doos met verse groente van mijn buren. Er zaten heerlijke dikke trostomaten bij en daarvan heb ik gisteren een heerlijke Italiaanse Tomatensoep gemaakt. Het basisrecept is heel simpel en kan daarmee ook al basis voor andere soepen worden gebruik. Net met andere kruiden of andere groentes erin. Je kan het zelfs als basis van je pastasaus gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 2 kilo trostomaten in stukjes gesneden
  • 2 rode paprika’s in stukjes gesneden
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • eventueel 1 of 2 uien naar smaak (wij eten geen ui)
  • verse kruiden zoals peterselie, oregano, tijm, rozemarijn en basilicum
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • oliefolie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Zet een grote pan op het vuur, doe er een scheutje olie in en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten, voeg vervolgende de courgette en de paprika toe tot de groente iets zachter wordt. Voeg dan alle tomaten toe en roer door. Voeg fijn gesneden kruiden toe, eventueel wat peper zodat de smaken goed met de groente kunnen hechten. Los ondertussen de bouillonblokjes op in het water en als de tomaten zachter worden voeg je het toe aan de pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur zachter. Laat rustig 10-15 op zacht vuur pruttelen en roer af en toe.

Als de tomaten helemaal zacht zijn dan haal je de pan van het vuur en pureer je de tomatensoep met staafmixer. Het wordt zo een mooie oranjerode Italiaanse tomatensoep met groente stukjes. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

De soep smaakt een dag later nog lekkerder, laat dan de soep afkoelen en zet een nachtje op een koude plek. Je kan de soep prima als lunch eten, maar natuurlijk ook als avondmaaltijd.

Serveer de soep met een volkorenbroodje of of een lekkere mozzarella tosti.

Variaties

In plaats van de courgette kan je 3 winterwortels gebruiken. De soep wordt dan vaak iets zoeter.
Je kan ook na het aanbakken van de groente een blikje tomatenpuree meeroeren om de tomatensmaak intenser te maken. Het De tomatenpuree en de wortel maken dan gelijk een goede basis voor een pastasaus, je voegt dan wat minder water toe zodat de soep/saus dikker blijft.

Daarnaast kan je lekker variëren met de kruiden die je toevoegt.

Buon appetito!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *