Havermout cappuccino
Wat is lekkerder dan de zondagmorgen starten met een heerlijke cappuccino? Deze ontbijtvariant natuurlijk. De havermout cappuccino is binnen 10 minuten te maken en zorgt voor een heerlijk verzadigd ontbijtje waarna jij lekker van je zondag kan genieten.
Wat heb je nodig voor 1 ontbijtje?
- 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk, sojamelk, rijstemelk) etc.
- 40 gram havermout,
- snufje kaneel,
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (of honing)
- 100 ml sojamelk (deze ‘schuimt’ het beste)
- 1 kopje espresso.
Hoe maak je het?
Breng in het kleine pannetjes de plantaardige melk + havermout aan de kook. Voeg een snufje kaneel toe en laat zachtjes 5-10 minuten doorkoken, totdat deze gaar is. Wel regelmatig blijven doorroeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de kokosbloesemsuiker of honing toe en roer al smeltend hierdoor heen. Zet daarna meteen het vuur uit, en doe het havermout mengsel in een latte macchiato glas.
Vervolgens schuim je de melk op. Mijn koffieapparaat kan dit, maar anders kan je de sojamelk verwarmen in een pannetje of magnetron en vervolgens opschuimen met een opschuimer. Verdeel het schuim ook over de glazen.
Tot slot schenk je de espresso over het melkschuim en deze zal wat meer naar beneden zakken, wat een mooi laagjes effect geeft aan de havermout cappuccino. Serveer uiteraard direct en met een lange lepel, zodat je tussendoor de havermout ook uit het glas kunt lepelen.
Eet/drink smakelijk!
Havermoutweetjes
- Havermout is rijk aan voedingsvezels. Vezelrijke voeding is van groot belang voor een goede stofwisseling en spijsvertering. Vezels werken namelijk als een soort “smeermiddel” voor onze darmen, waardoor de maag-darmwerking optimaal verloopt.
- Havermout bevat antioxidanten, vitamines en mineralen, die nodig zijn om elke dag goed te kunnen functioneren. Havermout bevat bijvoorbeeld silicum, saponine, magnesium en ijzer.
Meer havermoutontbijtjes vind je hier.