Broccoli stamppot met chorizo, pecan noten en geitenkaas

Training | Voeding | Leefstijl

Broccoli stamppot met chorizo, pecan noten en geitenkaas

stamppot broccoli

Soms heb je van die dagen dat je van alles in huis hebt, restjes van de dagen daarvoor. Mijn dochter is een moeilijke groente-eter, al gaat dat steeds beter. Broccoli is haar favoriet, daarom ben ik vaak met deze heerlijke groente aan het experimenteren en bedacht zo onderstaand recept, broccoli stamppot. We hebben allebei heerlijk gegeten!

Broccoli is goed voor ons geheugen, bevat veel vitamines en weinig calorieën (maar 29 kcal per 100 gram) en zit boordevol antioxidanten die helpen tegen ziekte en het verouderingsproces tegenhouden. Daarnaast komt broccoli van juni t/m augustus van Nederlandse bodem en is dus niet heel erg duur.

Dus snel naar de winkel, haal broccoli en ga aan de slag!

Broccolistamppot met chorizo, noten en geitenkaas

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

1 kg aardappelen geschild en in stukjes gesneden
800 gram broccoli in stukje gesneden
200 gram geitenkaas
100 gram pecannoten
140 gram zongedroogde tomaten
100 gram chorizo
evt. zout en peper

Hoe maak je het?

Kook de aardappel in ongeveer 15 min gaar, voeg de broccoli de laatste 4 á 5 minuten toe en kook deze mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Brokkel ondertussen de geitenkaas in stukjes en dep de zongedroogde tomaatjes af en snij in kleinere stukjes. Rooster in een droge koekenpan de pecannoten en laat ze afkoelen op een bord, na het afkoelen in grove stukjes hakken.

Stamp de aardappelen en broccoli tot een grove stamppot, voeg naar wens het kookvocht toe. Doe de helft van de tomaten en geitenkaas en alle chorizo toe. Roer goed om en voeg eventueel nog wat kookvocht toe als het droog oogt. Strooi de overgebleven geitenkaas en tomaatjes op het laatste over de stamppot.

Liever geen varkensvlees of geheel geen vlees? Je kan ook gerookte kipfilet gebruiken, je kan dan extra peper en zout gebruiken. Of laat het vlees in z’n geheel weg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *