Gezonde ovenschotel met kalkoen

Training | Voeding | Leefstijl

Gezonde ovenschotel met kalkoen

kalkoen ovenschotel, summerfit, fit met ingrid, voeding, health

Gezonde ovenschotel met kalkoen

Voor 4 personen

kalkoen ovenschotel, summerfit, fit met ingrid, voeding, health

Wat heb je nodig?

  • 300 gram kalkoenfilet of kipfilet
  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 eetlepel kipkruiden (zie hieronder)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ gele paprika
  • Half bakje oesterzwammen
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels crème fraise
  • 100 gram geraspte kaas
  • Eventueel een halve ui en 2 teentjes knoflook, zout en peper.

Hoe maak je het?

Snijd de kalkoen in kleine stukjes en meng deze met de kipkruiden. Wil je minder zout dan kan je zelf kipkruiden maken met het kruidenrecept hieronder, maar je mag ook de kruidenmix van de supermarkten gebruiken. Bak met een klein beetje olijfolie de kalken goudbruin. Als je voor de smaak knoflook en ui wilt toevoegen bak je deze met de kalkoen mee. Snijd ondertussen de courgette, paprika, tomaat en oesterzwammen in stukken. Doe de groentes samen met de voorgekookte krieltjes in een kom, doe daar de kalkoen bij als deze klaar is. Voeg 3 eetlepels crème fraise toe en roer goed door. Vet een ovenschaal in en doe alles van de kom in de schaal. Strooi wat van de geraspte kaas eroverheen en zet voor 18 – 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarde:
p.p. ca. 350 kcal; 31 gram eiwit, 11 gram vet, 26 gram koolhydraten

Kipkruiden zelf maken

In veel potjes en kant en klare gemixte kruiden zit een enorme hoeveelheid zout. Je kan makkelijk zelf kruidenmixen maken met de potjes die je in de supermarkt kan kopen.

Voor kipkruiden wordt vaak paprikapoeder, zout en peper gebruikt. Maar je kan naar smaak meer toevoegen. Als je kleine potjes hebt of je hebt een leeg kruidenpotje dan kan je deze weer gebruiken voor jouw eigen gemixte kruiden.

Wat heb je nodig?

  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl koriander
  • ½ tl zwarte of gemixte peper
  • ½ tl tijm
  • ½ tl basilicum

Hoe maak je het?

Roer alles goed door elkaar en klaar! Als je meer wilt maken om te bewaren kan je de hoeveelheden verviervoudigen.

Wil je meer lezen? Like, share of follow:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *