Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

chinese tomatensoep fit met ingrid

Vorige week maakte ik deze heerlijke tomatensoep met een geheim ingredient. Maar toch ga ik het met je delen.

Wat heb je nodig:

  • 2 kilo tomaten
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 2 el kookroom
  • 1 bakje taugé
  • 750 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • scheutje olijfolie
  • en… 100 gram ongezoete appelmoes

Hoe maak je het?


Snij de ui en knoflook fijn en doe een scheutje olie in een grote pan. Fruit daarin de ui aan en voeg de knoflook toe. Snij ondertussen de tomaten in grove stukken en bak ca. 4 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree en gemberpoeder toe en bak 1 min mee. Los de bouillonblokjes op in water en voeg toe aan het geheel. Laat de soep nu zachtjes pruttelen. Klop in een kom de kookroom met de 2 eieren en bak in een koekenpan een dunne omelet. Als de omelet klaar is rol je hem op en snij je hem in dunne reepjes.
Als de tomaten in de soep zachter zijn geworden voeg je de appelmoes toe. Pureer de soep met een staafmixer en voeg daarna de taugé toe. Schep de soep in een kom en leg de rolletjes omelet erboven op!

Qǐng xiǎngyòng

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *